Več kot le biser

 | Uncategorized

Če ste kdaj za darilo prejeli bisere, ali če razmišljate, da bi jih komu podarili, si preberite ta zapis.

Biserni niso le lepi na zunaj, tudi v sebi nosijo posebno lepoto. Govorimo namreč o njihovem simbolnem pomenu.

Bisere že od nekdaj jih uvrščajo med najlepše dragulje sploh in ker je bil njihov nastanek dolgo časa uganka, so se razvile številne legende. Nekatere pravijo, da so se biseri rodili kot darovi bogov, lunina rosa ali solze angelov. Skozi zgodovino so krasili mogočne in bogate, kralje in kraljice ter so bili zaradi svoje redkosti in tveganega načina pridobivanja znak pripadnosti najvišjim družbenim slojem. Danes niso več le privilegij bogatih, temveč so z razvojem njihovega naravnega gojenja postali uresničen sen mnogih žensk.

Biseri simbolizirajo najboljše v nas. S svojim skromnim nastankom, ko se kot čudež narave iz zrna peska počasi prelevijo v dragulje, biseri simbolizirajo nedolžno in čisto srce ter nam pomagajo ceniti preproste in iskrene stvari v življenju. Biseri so tudi lepo darilo ob rojstvu, saj veljajo kot varuh otroške duše.

Moč bisera pomaga izvabiti iz nas najbolj skrite želje in nevidno ustvarja okoliščine, v katerih jih laže uresničimo.

Opominjajo nas, naj jih nosimo z dostojanstvom. Spodbujajo občutek ženskosti in pripomorejo k boljši samopodobi. Poživijo duha in nudijo občutek lepote, zapeljivosti in pomirjenosti. Se že kdaj niste počutile posebej ženstveno, ko ste si nadele svoje bisere?

Povezujejo jih z elementom voda, so pripadajoči kamen za astrološki znamenji rak in dvojček oz. simbolni kamen ljudi rojenih v mesecu juniju. Simbolizirali naj bi poštenost, čistost, modrost, integriteto, zvestobo, bogastvo, koncentracijo, sproščenost, osredotočenost, resnico in iskrenost ter posebej blagodejno vplivali na srčno čakro.